PULPĂ DE MIEL LA CUPTOR CU FENICUL ȘI IERBURI

PREPARARE 15 minute
TIMP DE COACERE/GĂTIRE 3 ore si 30 minute
DIFICULTATE Mediu
COST Mic spre Mediu

INGREDIENTE  6 PORTII

INGREDIENTE
• 1 bulb de fenicul (±400 g)
• 1 ceapă roșie (±175 g)
• 2 cartofi albi (±300 g)
• o pulpă de miel (±1,8 kg)
• 60 ml vin alb (±¼ cană)
• coaja și zeama de la o lămâie
• 60 ml ulei de măsline (±¼ cană)
• 3 căței de usturoi (tocați)
• 2 crenguțe de rozmarin
• 2 crenguțe de oregano
• 2 crenguțe de cimbru
• Sare și piper după gust

Instrucțiuni

1. Pune lama dreaptă în Răzătoarea Mandolină. Pune
feniculul în apărătoarea pentru degete. Taie în felii
de 4 mm și pune-le în UltraPro 5,7 L. Repetă același
proces cu ceapa și cartofii.
2. Așează pulpa de miel deasupra legumelor. Toarnă
peste ea vin alb și suc de lămâie, înainte de a stropi
mielul cu ulei de măsline.
3. Adaugă usturoiul tocat, ierburile, coaja de lămâie,
sare și piper și unge carnea de miel ți asigură-te
că este complet acoperită. Pune capacul și lasă
deoparte, la marinat, timp de 30 de minute*.
4. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Bagă la cuptor si
lasă pentru 30 de minute. Redu temperatura apoi
la 160°C și continuă să gătești încă 3 ore sau până
când se ajunge la frăgezimea dorită.
5. Scoate vasul din cuptor folosind Mănușa de silicon
și lasă să se răcească cu capacul deasupra timp de
15 minute înainte de servire. Servește cu legume și
garnituri la alegere.
SFAT: Poți pregăti pulpa înainte și să o lași la marinat în
frigider peste noapte.

Pentru mai multe sfaturi in bucătărie, Urmăriți-ne!

Nu rata cele mai recente știri din lumea Tupperware! Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu ofertele, rețetele și sfaturile utile in bucătărie si nu numai! Afli noutăți despre Rețete! De la cea mai simplă și rapidă rețetă până la cea mai sofisticată, încercați-le pe toate! Sfaturi și trucuri pentru a câștiga timp. Produse și promoții – Obțineți cele mai recente știri din lumea Tupperware!

* Înregistrarea la newsletterul nostru presupune acceptul dvs. cu privire la reglementările GDPR.